De route tot zover - Reisverslag uit Uzerche, Frankrijk van Roos Op de Fiets - WaarBenJij.nu De route tot zover - Reisverslag uit Uzerche, Frankrijk van Roos Op de Fiets - WaarBenJij.nu

De route tot zover

Blijf op de hoogte en volg Roos

27 Juli 2013 | Frankrijk, Uzerche

Los van alle levensbeslommeringen en mensobservaties fiets ik natuurlijk ook gewoon door een heel mooi Frankrijk. Daarom nu foto's van gewoon landschappen, dorpjes en Parijs.

Dat laatste komt doordat ik vanuit de Champagne een flink deel naar het zuiden heb getreind om het te halen. Dat liep via Parijs waar ik vier uur de tijd had tussen aankomst en vertrek. Genoeg om een rondje highlights te doen en lekker door de stad te crossen waar ik lang geleden een jaar stage heb gelopen voor de hogere hotelschool. Het hemelwater kwam met bakken naar
beneden maar wat was het geweldig!

Gereisd:
Afstand: 788km incl rustdagen
Hoogste snelheid: 57,2km per uur
Hoogste gem snelheid: 18,0 (op de eerste dag, in Nl nog)
Laagste gem snelheid: 12,6 km per uur

• 09 Augustus 2013 - 18:46

Monique:

Aardappels bereiden in de magnetron

Eenvoudig, snel en natuurlijk gezond! Je kunt aardappels zowel geschild als ongeschild bereiden in de magnetron.
    Geschild
    Schil de aardappels en leg ze in een schaal of kom die geschikt is voor de magnetron. Leg de aardappels zoveel mogelijk naast elkaar. Giet er twee tot drie eetlepels water over en dek de kom af, bijvoorbeeld met magnetronfolie. Hoe lang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van de grootte van de kom, het formaat van de aardappels zelf en het soort aardappel. Vuistregel is ongeveer 7 minuten op 1000 watt per 500 gram aardappels. Haal de aardappels uit de schaal als ze gaar zijn en laat ze even drogen.

Ongeschild
    Kies voor deze variant aardappels (vastkokende of bloemige) van gelijke grootte en boen ze schoon. Prik een paar gaatjes in de aardappels, dit voorkomt openbarsten. Leg de aardappels naast elkaar op keukenpapier op schaal, zonder ze af te dekken. Hoe lang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van het formaat van de aardappels zelf en het soort aardappel. Gemiddeld duurt het bereiden van 500g aardappels ongeveer 7 minuten op 1000 Watt. Verwijder de schil als de aardappels gaar zijn en kruid ze met zout, peper en nootmuskaat.

Lekker aardappel met aubergine/ courgette en tomaat die je eerst in heet water legt om te laten ontvellen, zoek in de winkel naar tom.puree en die dit door de groente prut, met knoflook. Dit maakt een heerlijke ratatouille!!
    Ook lekker is aardappel met crème fraiche!
    Ik zoek nog even verder nichtje! Xxx

Roos

Er fietsen er velen, naar Santiago de Compostela. Ik ga ook. Weer. In 2007 was de route via west Frankrijk. Nu, zomer 2013, voert het pad via midden Frankrijk. De reis begint met 'loslaten' van thuis, van een grote liefde. Daarom is de eerste posting een prachtige tekst van Nelson Mandela over loslaten. Ieder zijn Camino.

Actief sinds 09 Juli 2013